Poliția Rutieră Suceava a aplicat amenzi de peste 116.000 de lei în urma unor controale în trafic pentru depistarea șoferilor aflați sub influența băuturilor alcoolice


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat, în week-end, o acțiune în județ, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice. Au fost constatate 13 infracțiuni.

Astfel, de vineri până duminică, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul poliției au organizat o acțiune în  județ pentru prinderea șoferilor  ce conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

În urma acestei acțiuni,  au fost testați cu aparatul etilotest 354 de conducători auto. Ca urmare, au fost constatate 13 infracțiuni, din care 6 alcoolemii și 7 fapte de altă natură și au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 116.890 lei.

Polițiștii au mai reținut 4 permise de conducere, toate pentru conducere sub influența alcoolului și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Poliția Suceava exemplifică și cu cazul unui bărbat din comuna Păltinoasa care a fost prins la volan beat

Astfel, un ehipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Păltinoasa, un autoturism condus de un localnic în vârstă de 44 de ani. Întrucât mirosea a alcool, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz  s-a întocmit dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (Adelina Cristina Ciobanu)


Intră acum și în grupul de