Ștefan Mandachi continuă campania pentru autostrăzi și drumuri mai sigure în România și organizează prima conferință în scaune cu rotile cu supraviețuitori ai accidentelor rutiere grave


Intră acum și în grupul de

Antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, inițiatorul campaniei „România vrea autostrăzi! #șîeu”, continuă acțiunile pentru construcția de autostrăzi și drumuri mai sigure în țară și va organiza, duminică, prima conferință în scaune cu rotile cu supraviețuitori ai accidentelor rutiere grave, dar va lansa și proiectul documentarului privind efectele unor drumuri nesigure.

Potrivit acestuia, este o bucurie când te apelează cineva drag, dar devine un șoc atunci când de pe acel număr de telefon o voce necunoscută anunță că respectiva persoană a suferit un accident grav și că aceasta este realitatea prin care  trec anual peste 22.000 de mii de familii de români dintre care peste 8000 primesc vestea unui accident grav, iar pentru 2000 dintre ei tragedia este cruntă, întrucât oamenii lor dragi nu mai ajung să răspundă niciodată la telefon.

„Cine sunt vinovații, ne-am întrebat? Autoritățile ridică din umeri, noi stăm liniștiți în băncile noastre. Cine răspunde de infrastructură? De faptul că avem doar 1 Metru de autostradă în Moldova, construit de o parte civilă? Cine face educație rutieră în școli? Cine răspunde pentru copiii, părinții sau prietenii care nu se mai întorc niciodată acasă? În viață… Ce se întâmplă cu cei care, în urma accidentelor rutiere, se confruntă și cu un stat inabilitat să-i ajute să se adapteze la o viață pentru care nu i-a pregătit nimeni?”, se întreabă Mandachi.

Ștefan Mandachi crede că lucrurile se pot schimba.

„Spunem adesea: „Mie nu mi se poate întâmpla!” Și dacă ți se-ntâmplă? O întrebare cinică, dar adevărata ironie e în stradă: Moartea nu alege. Noi am spus STOP! Nu mai vrem să moară copiii României pe străzi pline de gropi. Pe zebră. Pe umărul mamei lor, pentru că nu avem o infrastructură sănătoasă. Pe 15 Martie, la ora 15:00, pentru 15 Minute am ieșit cu toții în stradă și am strigat durerea unei națiuni: România vrea autostrăzi! Voi ați strigat #ȘÎEU. Iar noi v-am promis că nu ne vom opri aici. De atunci am început un proiect de amploare, care își propune să ecranizeze adevăratele consecințe ale lipsei de infrastructură din România”, a arătat Mandachi.

El arată că la conferința de presă de dumincă va lansa proiectul filmului documentar cu victimele accidentelor de circulație, dar și o invitație la discuție cu supraviețuitorii accidentelor rutiere și familiile acestora, în scopul conștientizării nevoii unei schimbări de atitudine, infrastructură și un prim pas într-o schimbare absolut necesară, pentru un viitor mai sigur pe străzile României.(T.B.)


Intră acum și în grupul de