Autoturism înmatriculat în Polonia burdușit cu țigări de contrabandă ascunse în portiere, portbagaj sau în bancheta din spate, depistat de polițiștii de frontieră suceveni, în trafic, la Bălcăuți

Un autoturism în care erau transportate aproape 3000 de pachete de țigări de contrabandă a fost depistat în trafic la Bălcăuți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan,  marți după amiaza, polițiștii de frontieră suceveni au oprit în trafic, pentru control, pe pe raza localităţii Bălcăuţi un autoturism marca Audi înmatriculat în Polonia, în care se aflau  trei bărbaţi, doi cetăţeni ucraineni şi unul cu dublă cetăţenie româno-ucraineană.

În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj, în portiere, precum şi în spaţii special   amenajate sub roata de rezervă şi bancheta din spate a autoturismului, mai multe pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura conducerii celor trei bărbaţi  împreună cu autoturismul în cauză la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma efectuării unui control amănunțit, au fost descoperite 2.989 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 34.971 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul în valoare de 6.500 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră.(N.B.)