Țigări de contrabandă de peste 140.000 de lei găsite de polițiștii de frontieră suceveni într-un Audi A8 abandonat într-o pădure la Costileva de Sus

Polițiștii de frontieră suceveni fac cercetări pentru stabilirea persoanelor care au încercat să introducă în țară țigări de contrabandă de proveniență ucraineană în valoare de peste 140.000 de lei.

Astfel, miercuri, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate, iar seara, în jurul orei 18.00, lucrătorii noștri au depistat pe raza localității Costileva de Sus, într-o zonă împădurită, un autoturism marca Audi A8 abandonat, care nu își justifica prezența în zonă.

Din primele verificări, în autoturism au fost observate mai multe colete care conțineau țigări, fapt pentru care a fost transportat la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 12.335 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 144.300 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.(N.B.)