Parfumuri și cosmetice contrafăcute în valoare de 27.000 de lei depistate în Vama Siret într-un microbuz ucrainean

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali  din cadrul P.T.F. Siret au descoperit, joi, într-un microbuz condus de un cetățean ucrainean,  535 de parfumuri și articole cosmetice în valoare de aproape 27.000 lei, care încalcă dreptul de proprietate intelectuală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, joi, în jurul orei 12:30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean, I.M., în vârstă de 44 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina.

În urma verificărilor preliminare, echipa de control a constatat că acesta transporta mai multe cutii care conțineau parfumuri și produse cosmetice.

Sursa citată menționează că totodată, existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit, în urma căruia au descoperit 535 articole cosmetice și parfumuri, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca  originale se ridică la suma de 26.900 lei, au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali și predate polițiștilor de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma celor constatate, cetățeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, precizează sursa citată.(N.B.)