Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, cel mai afectat de restrângeri de activitate


Intră acum și în grupul de

Cea mai dramatică situaţie privind restrângerile de activitate se înregistrează la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava. Adjunctul IŞJ Suceava, Daniel Hrenciuc, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că restrângeri de activitate se vor înregistra la aproape toate disciplinele. „A scăzut numărul de posturi la aproape toate catedrele, inclusiv la engleză, matematică, română, biologie, discipline tehnice, din cauza reducerii numărului de clase. Dacă în urmă cu 3 – 4 ani şcoala avea 67 de clase, acum are doar 38. S-au transferat foarte mulţi elevi. De exemplu, după repartizarea computerizată, mulţi elevi din Cajvana au ajuns aici, iar ei au cerut transferul la grupul şcolar din localitate. Li s-a aprobat transferul, deoarece exista riscul să nu mai facă deloc şcoală. Părinţii nu aveau bani pentru a suporta cheltuielile, şi decât să nu mai vină deloc, mai bine să meargă la şcoala din localitate”, a afirmat Daniel Hrenciuc.

Acesta a mai precizat că în zilele de 18 – 19 martie se înregistrează cererile pentru întregiri de catedre, adresate profesorilor titulari ce predau la două şcoli şi vor să predea la o singură şcoală. „Soluţionarea acestora se va face pe data de 20 martie în Consiliul de Administraţie al IŞJ. Săptămâna viitoare urmează completările de normă pentru cadrele ce au sub 18 ore”, a spus Daniel Hrenciuc.

Acesta a mai spus că a observat că directorii de şcoli fac o mică eroare privind mişcarea personalului didactic, dar a ţinut să precizeze că nu din vina lor, ci a reglementărilor ce nu sunt foarte explicite. „Pe posturile cu viabilitate de 1 an, de exemplu, directorii cred că profesorul care vine pe postul respectiv trebuie să plece anul următor. Nu este aşa. Se aplică o grilă şi în funcţie de criteriile de performanţă, acesta poate să rămână şi poate pleca alt cadru mai vechi”, a mai ţinut să precizeze adjunctul IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de