Directorii spitalelor din judeţ cer să se plătească integral cazurile rezolvate în plus faţă de contractul cu CAS


Intră acum și în grupul de

În cadrul unei şedinţe cu managerii spitalelor din judeţul Suceava ce a avut loc la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, aceştia au sesizat conducerea instituţiei că în lunile când numărul cazurilor externate îl depăşeşte pe cel contractat cu CAS Suceava, sunt plătite doar 5% dintre acestea, iar în lunile în care nu se realizează contractul, se plătesc toate cazurile externate, ceea ce nu li se pare normal. Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va informa Ministerul Sănătăţii pentru reglementarea situaţiei. „Nu mi se pare corect, ar trebui făcută o regularizare la trimestru. Oamenii se îmbolnăvesc când vine boala, nu când am programat noi pe hârtie. Nu cred că vreun manager de spital face internări de dragul de a face, ci pentru că oamenii sunt bolnavi”, a spus Alexandru Lăzăreanu.

Acesta a precizat că în anumite luni ale anului, precum decembrie, ianuarie, februarie şi martie, există „o avalanşă” de prezentări la spitale, iar în aprilie, mai, când încep muncile agricole, sunt foarte puţine cazuri prezentate şi rezolvate, iar spitalele nu-şi fac planul, finanţarea de la CAS făcându-se pe sistem DRG, adică pe caz rezolvat.

Ca urmare, şeful DSP Suceava a precizat că a solicitat managerilor să prezinte în scris această situaţie, pe care o va transmite mai departe ministerului de resort şi CNAS. „Trebuie să se găsească soluţii ca în lunile când au foarte mulţi pacienţi, serviciile să fie plătite, pentru că acele servicii trebuie plătite”, a mai spus Alexandru Lăzăreanu.


Intră acum și în grupul de