Un tânăr din Frumosu a primit o amendă de 5.000 de lei pentru transport ilegal de lemne


Intră acum și în grupul de

Un tânăr a rămas fără lemnele transportate, marți seară,  pentru că nu a avut documentele potrivite pentru însoțirea masei lemnoase.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii din Frasin au oprit pentru control, marți seară, o autoutilitară cu semiremorcă condusă de un bărbat de 25 de ani din comuna Frumosu care transporta material lemnos.

Întrucât existau neconcordanțe între cantitatea de material lemnos transportată și cea din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici. În urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta 37,68 m.c. cherestea de esență rășinoase, cu 7,51 m.c. mai mult decât cantitatea menționată în documente.

          Societatea comercială din comuna Frumosu emitentă a avizului de însoțire, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de aproximativ 5.000 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Frasin. (Cristina Adelina Ciobanu)


Intră acum și în grupul de