Laboratoarele şcolare din judeţ nu sunt dotate la standardele necesare


Intră acum și în grupul de

Majoritatea laboratoarelor şcolare din judeţul Suceava au primit dotări în ultimii ani, însă materialele sunt tot insuficiente. „În mare parte laboratoarele de fizică, chimie, biologie au primit dotări în ultimii ani. Exista o foame teribilă şi nu au mai fost dotate cu nimic aceste laboratoare de zeci de ani”, a afirmat adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu, cu precizarea că suntem totuşi departe de şcolile europene. „Dar tot nu sunt dotate la standardele care ar fi necesare”, a spus Vasile Monacu.

în ceea ce priveşte laboratoarele de informatică, inspectorul şcolar general adjunct a menţionat că majoritatea au softuri educaţionale. Dacă elevii sunt foarte interesaţi de noile tehnici, unii profesori sunt în continuare reticienţi. „Mai sunt şi profesori ce nu ştiu să utilizeze tehnica modernă. Unii cred că predau mai bine în stil clasic”, a declarat Vasile Monacu, cu menţiunea că asemenea cazuri se înregistrează în special în mediul rural.

În primul semestru al acestui an şcolar, au fost dotate cu calculatoare 314 unităţi şcolare din judeţul Suceava şi s-a înregistrat o creştere a numărului de utilizatori AEL, în special în mediul urban, la clasele de învăţământ primar sau la discipline cum ar fi chimia, fizica, biologia, economia, psihologia, istoria, geografia, religia.
Ca urmare a acreditării mai multor centre de testare ECDL în liceele din judeţul Suceava, s-au organizat peste 100 de sesiuni de testare a elevilor pentru obţinerea permisului ECDL.


Intră acum și în grupul de