Poliția de Frontieră Suceava: Țigări de contrabandă depistate în podul unui vagon al unui tren internațional, dar și în peretele unui autoturism


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat, în urma unor verificări, țigări de contrabandă care urmau să fie introduse în România atât pe calea ferată cât și rutier.

Astfel, miercuri după amiaza, în P.T.F. Vicşani-feroviar, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra trenului de călători internațional, aflat pe sensul de intrare în România, care circulă pe ruta Vadu Siret – Suceava.

În urma controlului a fost descoperită, în podul unui vagon, cantitatea de 2.580 pachete ţigări, de diferite mărci, provenite din Ucraina.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că ţigările aparţin unui cetăţean român, G.A., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

Ţigările în valoare de 3.870 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Tot, miercuri,  în jurul orei 20.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român P. G. în vârstă de 30 de ani, conducând un autoturism marca Renault Kangoo.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în peretele stânga spate al autoturismului, cantitatea de 190 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 285 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de