O nouă metodă pentru transport ilegal de lemn depistată de polițiști: firmele folosesc numere de înmatriculare de la alte vehicule


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au constatat că pentru transporturi ilegale de lemn firmele folosesc numere de înmatriculare de la alte autovehicule pentru a transporta în mod repetat material lemnos folosind același aviz.

Astfel, joi seara,  polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, au oprit pentru control ansamblul rutier format din autotractor și semiremorcă la intersecția dintre DJ 15C  cu DJ 155A, pe raza comunei Fântâna Mare, în satul Praxia.

Camionul se deplasa din direcția Bogdănești spre Vadu Moldovei și era condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Vadu Moldovei.

Polițiștii au verificat și au constatat că autotractorul avea seria de șasiu corespunzătoare cu mențiunile din certificatul de înmatriculare, dar semiremorca nu corespundea cu cea din certificatul de înmatriculare înmânat de conducătorul auto pentru numerele de înmatriculare montate pe semiremorcă.

În urma controlului efectuat asupra semiremorcii, s-a constatat că aceasta era încărcată, conform avizului de însoțire, cu 56,19mc cherestea tivită molid, emitent al avizului și punct de încărcare fiind o firmă cu depozit în Râșca și avea destinația Constanța – Port.

În acest caz s-a deschis un dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu nr. fals de înmatriculare”.(N.B.)


Intră acum și în grupul de