Un transport ilegal de cherestea în valoare de 31.279 lei confiscat de polițiști în comuna Vadu Moldovei


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Câmpulung Moldovenesc care transporta material lemnos a fost oprit pentru control, marți seară, de o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei. Bărbatul este acuzat că a efectuat transporturi repetate folosind același aviz de însoțire și transporta mai multă cherestea de esență rășinoasă, decât cea precizată în aviz.

Potrivit IPJ Suceava, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, marți seară, pe DN 2 din comuna Vadu Moldovei,  ansamblul rutier cu semiremorcă condus de  un bărbat de 30 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc care transporta  material lemnos.

   Întrucât existau suspiciuni cu privire la efectuarea unor transporturi repetate folosind același aviz de însoțire, polițiștii au efectuat cercetări, stabilind că, ansamblul rutier a efectuat transporturi atât la data de 02.06.2019, cât și la data de 03.06.2019, în baza aceluiași aviz.

De asemenea, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, au stabilit că, bărbatul transporta 48,95 m.c. cherestea de esență rășinoase și nu 45,35 m.c. conform avizului de însoțire prezentat de conducătorul auto.

În acest caz, s-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale cu sediul în comuna Stulpicani emitente a documentelor și confiscarea materialului lemnos în valoare de 31.279 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni. ( Adelina Cristina Ciobanu)


Intră acum și în grupul de