Șase focuri de armă la Brodina pentru reținerea unor contrabandiști. Aceștia au reușit să fugă înapoi în Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au tras șase focuri de avertisment pentru reținerea unor contrabandiști de țigări, dar aceștia au reușit să fugă înapoi în Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, joi seara, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, în jurul orei 18.00 au observat, pe direcția localității Brodina mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, echipajul de polițiști de frontieră a acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat polițiștii suspecții au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Pentru reținerea acestora, care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul statului vecin.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite trei colete cu țigări.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.960 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 46.300 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.(N.B.)


Intră acum și în grupul de