Ucraineanul care a încercat să introducă în țară țigări de contrabandă de aproape 500.000 de lei a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți. El a improvizat o punte peste fâșia de frontieră pentru a nu lăsa urme


Intră acum și în grupul de

Un ucrainean care a încercat să introducă în România țigări de contrabandă de aproape 500.000 de lei a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți pentru 30 de zile.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Rădăuți, ucraineanul este cercetat pentru contrabandă și trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

El este acuzat că a trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România într-un loc din extravilanul localității Bilca transportând cantitatea totală de 39.000 de pachete cu țigări „Marble” (36.000 de pachete) și „Ashima” (3000 de pachete), de proveniență duty-free, bunuri dispuse în 78 de colete.

Ancheta a stabilit că țigările au fost introduse fraudulos în țară, prin traversarea liniei de frontieră pe jos, peste o punte improvizată dintr-o scândură având montate piciorușe metalice, amplasată perpendicular pe fâșia de protecție, pentru a nu fi lăsate urme de pași și transportate apoi spre un microbuz „Renault Master”, cu număr de înmatriculare britanic staționat pe teritoriul statului român, la circa 200 de metri de linia de frontieră în care au fost în parte încărcate, restul fiind abandonate în zona adiacentă.

Bărbatul a fost prins în flagrant în jurul orei 01.00, în urma unei acțiuni de urmărire și interceptare, de un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, aflat în serviciul de patrulare în teren.

Valoarea estimativă a prejudiciului cauzat bugetului consolidat de stat prin sustragerea celor 39.000 de pachete cu țigări de la plata taxelor vamale și fiscale fiind de circa 456.300 lei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de