Plimbarea cu mașina a unui tânăr băut, fără permis și cu numere de înmatriculare false la Fundu Moldovei s-a încheiat cu încătușarea lui și introducerea în arest


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 32 de ani din comuna Fundu Moldovei care conduceea, luni, băut și fără permis un autoturismul Suzuki Vitara cu numere de înmatriculare false a fost încătușat, reținut și este cercetat penal.

FOTO: satmareanul.net

Astfel, bărbatul aflat la volanul autoturismului se deplasa dinspre Delnița spre Botuș și nu a respectat semnalul de ocolire efectuat de polițistul rutier și a tras pe partea dreaptă, scoțând autoturismul în afara părții carosabile.

Suceveanul a coborât din autoturism și întrucât vorbea incoerent, avea un echilibru precar și mirosea a alcool, i s-a cerut să accepte să fie testat cu aparatul etilotest.

Bărbatul a încercat să se sustragă testării cu aparatul etilotest motiv pentru care a fost încătușat și condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult decât atât, din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar numărul de înmatriculare provizoriu identificat pe autoturismul condus de acesta a fost atribuit de fapt unui alt autoturism.

În aceste condiții, polițiștii au  dispus continuarea urmăririi penale față de suspect care a fost audiat în prezenta unui apărător din oficiu cu privire la faptele menționate anterior, ulterior fiind emisă și ordonanța de reținere fiind depus în Arestul Poliției Județene Suceava.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În aceeași zi, în municipiul Vatra Dornei, a mai fost oprit un șofer (42 ani) care circula fără permis de conducere.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală față de fapta de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de