Femeile din PMP Suceava au donat sânge de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Elena Balan: E important să ne implicăm în mod concret în problemele reale ale societății


Intră acum și în grupul de

Organizația Județeană de Femei a Partidului Mișcarea Populară – Filiala Suceava a celebrat, marți, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, aceasta fiind una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate publică, marcate de Organizația Mondială a Sănătății.

Astfel, potrivit unui comunicat al PMP Suceava, o parte din doamnele din PMP s-au aflat marți la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava, răspunzând la semnalul mai multor unități medicale și centre de transfuzie din țară care au atras atenția asupra scăderii numărului de donatori din aceasta perioadă în contextul unei nevoi constante de sânge a miilor de pacienți din spitale aflați în situații limită.

„Prin acțiunea noastră, ne dorim să creștem gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge și să încurajăm cât mai mulți oameni să doneze sânge. Prin acest mic gest, benefic inclusiv pentru sănătatea donatorului, putem salva vieți! În zilele următoare, și alți colegi din Organizația Județeană a PMP Suceava vor dona sânge. E important ca, dincolo de obiectivele politice pe care le prezentăm cetățenilor cu fiecare ocazie, să ne implicăm în mod concret în problemele reale ale societății”, a declarat Elena Balan, președintele Organizației Județene de Femei a PMP Suceava.


Intră acum și în grupul de