Razie de amploare în Suceava în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu prilejul Zilelor Sucevei: O persoană a fost reținută, au fost constatate în flagrant opt infacțiuni, iar amenzile aplicate se ridică la 40.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Peste 30 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava au participat în noaptea de sâmbătă spre duminică la o razie de amplore în seara precedentă, acțiune având ca scop creșterea gradului de siguranță publică în contextul derulării evenimentului ,,Zilele Sucevei”.

Astfel, în cadrul raziei organizate la nivelul Poliției Municipiului Suceava s-a urmărit creșterea gradului de siguranță rutieră, prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale, acțiunile desfășurându-se în noaptea de 22 spre 23 iunie între orele 20.00 – 04.00, pe raza de competență a subunității, în principalele zone cu risc.

La razie au participat  32 de polițiști, 8 polițiști rutieri, 20 de ordine publică și 4 din structurile judiciare, fiind  folosite 16 autospeciale de poliție și aplicate 97 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 39.285 lei, fiind constatate în flagrant 8 infracțiuni.

Au fost reținute 10 permise de conducere, din care patru pentru alcool, trei pentru viteză, trei pentru depășiri neregulamentare sau alte abateri și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare din care 5 pentru lipsă ITP, 3 pentru lipsă RCA și trei pentru alte abateri.

Astfel, la orele 22:10, polițiștii au identificat și oprit pentru control un autoturism care se deplasa din direcţia satului Poieni, comuna Udești spre localitatea Chilișeni pe DJ208A, la volanul căruia se afla un tânăr de 26 ani, din satul Chilișeni, com. Udești.

Procedându-se la verificarea conducâtorului auto în bazele de date  ale Poliției Române, s-a constatat că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule  fiind deschis dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Tot sâmbătă la orele 22:30, la intersecția dintre DJ 178A cu DJ 178D, localitatea Soloneț din Todirești, Suceava, a fost identificat și oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani din comuna Comănești, sat Humoreni,, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date  ale Poliției Române, s-a constatat că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Și în acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal.

După circa o oră, la orele 23:20, pe DC67 din localitatea Poieni din comuna Udeşti a fost identificat și oprit în trafic autoturismul condus de către un bărbat de 51 ani din comuna Udeşti din satul Poieni, iar în urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că cel în cauză avea o concentraţie alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior, i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă la ora 23:45, pe DC 72, de pe raza localității Ștroiești a fost identificat și oprit în trafic un autoturism  condus de un tânăr de 19 ani, din Stroiești care a prezentat documentele autoturismului, relatând faptul că nu deține permis de conducere, întrucat acesta îl are suspendat din luna mai a anului 2019 și nici nu are asupra sa cartea de identitate, fiind cercetat pentru conducere fără permis.

Duminică dimineața la orele 00:30, polițiștii au identificat un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat, dar în urma efectuării semnalelor regulamentare de oprire luminoase și sonore, conducătorul auto nu s-a conformat, drept pentru care s-a procedat la urmărirea și blocarea în trafic vehiculului sus-menționat.

La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat de 36 ani din Pătrăuți care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,12 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou  Suceava, unde, în prezența personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, s-a procedat la verificarea în baza de date națională a poliției, ocazie cu care s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere fiind cercetat pentru „coducerea unui vehicul fără permis de conducere” și  „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În urma administrării probatoriului în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier au dispus față de suspect măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Tot duminică, la orele 03:24, pe str. Grigore Alexandru Ghica, din mun. Suceava, a fost identificat în trafic și oprit pentru control  autoturismul condus de un tânăr de 23 ani din Suceava care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,49 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou  Suceava, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. (N.B.)


Intră acum și în grupul de