Trăsnetele au provocat două incendii în județul Suceava, la Bogdănești și Laura


Intră acum și în grupul de

Potrivit unui comunicat al ISU Suceava, în ultimele 24 de ore cel puțin două incendii cauzate de trăsnete au avut loc în Județul Suceava.

Astfel,luni seara, în jurul orei 19:00, pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bogdănești, cu 3 autospeciale de stingere, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Bogdănești.

Au ars adăpostul de animale și alte construcții anexe, majoritatea din lemn, pe o suprafață totală de aproximativ 100 mp. Au mai ars circa 8 mc lemn de foc, 400 kg de cereale, echipamente și scule electrice.

Un alt incendiu provocat de un trăsnet a izbucnit în noaptea aceasta, în jurul orei 01:50, în localitatea Laura. Au intervenit pompierii militari de la Garda de Intervenție Vicovu de Sus și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bilca, cu trei autospeciale.

Au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale, cu bunurile aferente, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Intervenția s-a finalizat în această dimineață, la ora 05:00.

În ambele cazuri au fost evitate victimele omenești, iar pompierii au salvat locuințele proprietarilor.


Intră acum și în grupul de