Drumeție a tinerilor Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni(ATOS) în Rezervația Codrul Secular Slătioara și în Masivul Rărău


Intră acum și în grupul de

Mai mulți tineri din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) conduși de preotul Justinian Cojocar au efectuat o drumeție în Masivul Rarău și în Rezervația Codrul Secular Slătioara de conștientizare că petrecerea timpului în natură și mișcarea ajută la menținerea unei stări de sănătate foarte bune.

Preotul Justinian Cojocar a arătat că natura e darul lui Dumnezeu pentru oameni, iar din admirarea naturii și a frumuseților ei oamenii deduc că există un Dumnezeu care a creat totul frumos.

Între minunile naturii, la loc de cinste este Rezervația Naturală Codrii Seculari Slatioara. Este sit aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

„În Slătioara m-am născut și am copilărit. Am amintiri o grămadă și toate grozave. Sper să se facă o dată drumul pînă aici. E păcat să lăsăm de izbeliște așa o zonă, mai ales că acum Codrii Seculari sunt în Patrimoniul UNESCO. Am ținut neapărat să-i duc într-o drumeție pe tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni. A fost oleacă greu cu urcarea, dar minunat. Mișcarea e sănătate și asta au învățat și tinerii. Trebuie zilnic mișcare și antrenamentul ajută la astfel de evadări în munți.”, a spus părintele Justinian Cojocar.

Drumeția a pornit din Slătioara. S-au străbătut Codrii Seculari. Acolo totul e neatins, nu intervine omul. Arborii au vârste de 400-500 de ani. Speciile de plante sunt în jur de 900, unele unice, doar aici întâlnindu-se.

Sus pe Todirescu s-au întâlnit turme de oi și vaci și câini adevărați ciobănești spre bucuria tinerilor. De sus se vede toată Valea Suhei, Valea Bistriței și bazinul Dornelor.

Tinerii au ajuns la Pietrele Doamnei și apoi la Mănăstire la Rarău unde s-au închinat și s-au rugat. După un popas la o stână, toată ceata de drumeți osteniți a coborât în Slătioara.

Această drumeție a făcut parte din strategia Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni de conștientizare că petrecerea timpului în natură și mișcarea ajută la menținerea unei stări de sănătate foarte bune.

Toți tinerii care vor să se alăture Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni pot să se înscrie la adresa de e-mail: [email protected]. Asociația are și pagina de Facebook: www.facebook.com/atos.suceava.


Intră acum și în grupul de