Bilanțul exercițiului de mobilizare: Județul Suceava este în măsură să susțină efortul național de apărare


Intră acum și în grupul de

La ședința Colegiului Prefectural al Județului Suceava din 26 iunie au fost prezentate aspecte din bilanțul exercițiului de mobilizare MOBEX-SV-2019 din 14-17 mai 2019.

Exercițiu de mobilizare a avut drept scop verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare.

Potrivit raportului prezentat la ședința Colegiului Prefectural un astfel de exercițiu nu a mai avut loc în Județul Suceava de nouă ani.

Sursa citată menționează că în cadrul exercițiului a fost simulat declararea stării de mobilizare parțială și punerea în aplicare a planului de mobilizare a economiei naționale pentru apărare, a execuției bugetului de stat pentru război și alte aspecte similare, precum și îndeplinirea funcțiilor de sprijin pe timpul situațiilor de urgență civilă în Județul Suceava.

Potrivit documentului, în urma activităților desfășurate „s-a constatat că instituțiile publice și operatorii economici verificați sunt în măsură să își îndeplinească atribuțiile ce le revin, iar operatorii economici identificați ca potențiali furnizori de produse și servicii pentru apărare dispun de capacități și utilaje de producție care pot fi folosite în scopul susținerii efortului național de apărare„.

În același timp, sursa arată că „Județul Suceava este în măsură să susțină efortul național de apărare prin punerea în aplicare a planurilor specifice din domeniul pregătirii economiei naționale și a teritoriului pentru apărare„.


Intră acum și în grupul de