Femeia care a înjunghiat o italiancă însărcinată la Frătăuții Vechi a fost arestată preventiv. Tribunalul Suceava a respins cererea luării unei măsuri preventive mai uşoare


Intră acum și în grupul de

Femeia care a înjunghiat o italiancă de 24 de ani, însărcinată, la Frătăuții Vechi a fost arestată preventiv, joi după amiaza, pentru tentativă de omor, iar Tribunalul Suceava a respins cererea pentru o măsură preventivă mai ușoară.

Agresoarea este o localnică în vârstă de 28 de ani, sora iubitului femeii.

Potrivit cercetărilor, miercuri,  în jurul orei 12:40, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan avut cu victima agresoarea, a exercitat cu intenție acte de violență, aplicându-i trei lovituri de cuțit în zone vitale ale corpului.

În urma loviturilor italianca s-a ales cu leziuni grave. Aceasta a fost rănită în zona pieptului în partea dreaptă, dar și în partea stângă a corpului, iar ultima lovitură, când lama cuțitului s-a rupt, a fost în zona coloanei vertebrale. Lama cuțitului a rămas în corpul femeii și se suspicionează că a secționat măduva spinării.

Femeia a fost transportată de urgență cu un elicopter SMURD la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Italianca de 24 de ani se afla în vizită la iubitul ei, un localnic. Pe lângă asta, femeia era gravidă în luna a treia și care mai are doi copii cu bărbatul din Frătăuții Vechi.

Minuta Tribunalului Suceava; „ Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpata Pleşca Petronela Mariana. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatei PLEŞCA PETRONELA MARIANA, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. şi ped. de art. 32 Cod penal rap. la art. 188 Cod penal cu aplic. art. 41 Cod penal, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 27 iunie 2019 până la data de 26 iulie 2019, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei PLEŞCA PETRONELA MARIANA. Respinge cererea de luare a unei măsuri preventive mai uşoare formulată de inculpată, prin apărător, ca neîntemeiată. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 313 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu – avocat Papuc Alina, conform delegaţiei nr. 1710 din 27.06.2019, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpată şi de la comunicare pentru procuror”


Intră acum și în grupul de