Un nou caz de contrabandă la Siret. În schemă a fost implicat și un salariat al firmei care administrează parcarea din zonă


Intră acum și în grupul de

În data de 27 iunie, un echipaj mixt din cadrul Poliției orașului Siret și reprezentanți A.N.A.F. Suceava a identificat în zona Vămii Siret un bărbat necunoscut care transporta o sacoșă și un rucsac pe care, la vederea polițiștilor, le-a abandonat sub o autoutilitară parcată și a plecat din zonă.

Imagine ilustrativă

La scurt timp, un localnic de 26 de ani, salariat al firmei care administrează parcarea a ridicat bagajele, acesta declarând polițiștilor faptul că, nu are cunoștință de conținutul lor și a fost trimis de un localnic de 43 de ani să le ia și să i le ducă în capătul parcării.

În urma controlului bagajelor, polițiștii au identificat 130 de pachete cu țigări de contrabandă de proveniență duty-free. 

Țigările în valoare de 1.690 lei au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

Amintim că și în seara precedentă polițiștii au depistat un caz de contrabandă. În mașina unui botoșănean au fost găsite 73 pachete cu țigări, mărci diferite de comercializare, de proveniență duty-free.

De asemenea, săptămâna trecută au avut loc alte două cazuri de contrabandă. În primul caz, în microbuzul unor cetățeni ucraineni, au fost depistate 1.460 pachete cu țigări în valoarea de două mii de lei. Ucrainenii s-au ales cu o amendă și interdicție de a intra în România pentru o perioadă de 5 ani. În cel de al doilea caz, polițiștii au găsit asupra a trei cetățeni ucraineni cantitatea totală de 309 pachete cu țigări, în valoare de circa 4000 lei.


Intră acum și în grupul de