Liturghie arhierească la Catedrala cu hramurile „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfinţii Români” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit duminică, 30 iunie 2019, Sfânta Liturghie la Catedrala cu hramurile „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfinţii Români” din Gura Humorului.

Ierarhul a fost întâmpinat în faţa sfântului locaş de copiii care i-au oferit flori, de soborul slujitorilor şi de credincioşii de aproape şi de departe.

Sfânta Liturghie oficiată de către Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a fost prilejuită de serbarea celui de-al doilea hram al catedralei din Gura Humorului.

Au asistat stareţe de la mai multe mănăstiri din Eparhia Sucevei şi Rădăuţilor, iar din soborul slujitorilor au făcut parte părinţi consilieri de la Centrul eparhial Suceava şi preoţi de la parohii. La momentul împărtăşirii, numeroşi credincioşi au primit Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos.

După citirea rugăciunii de dezlegare, IPS Pimen a adresat un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre etapele care se parcurg până la canonizarea unui sfânt, dar şi despre viaţa de sfinţenie la care sunt chemaţi toţi oamenii.

În acelaşi timp, Înaltpreasfinţia Sa a apreciat jertfa şi osteneala părintelui paroh Mircea Nuţu, care, cu sprijinul ctitorilor, a zidit catedrala oraşului Gura Humorului. În semn de preţuire pentru dragostea pe care IPS Pimen o arată permanent faţă de Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului, preotul paroh Mircea Nuţu a oferit ierarhului o icoană, mulţumind tuturor celor ce au luat parte la acest moment de sărbătoare.

La ieşirea din biserică s-au oferit pachete cu alimente credincioşilor spre slava lui Dumnezeu şi a Sfinţilor români pomeniţi în a II-a Duminică după Rusalii. Programul liturgic s-a încheiat cu slujba Parastasului oficiată la mormântul preotului Vasile Nuţu, situat lângă catedrala din Gura Humorului. (Constantin Ciofu)


Intră acum și în grupul de