Un tânăr din Merești, băut și fără permis, s-a ales cu un dosar penal cu cinci capete de acuzare după ce s-a răsturnat cu un autoturism neînmatriculat


Intră acum și în grupul de

Automobilul avariat a fost observat de o patrulă, în timpul serviciului de patrulare din noaptea de duminică spre luni. Accidentul s-a produs în apropierea Bisericii comuna Vultureşti, satul Mereşti.

Lângă Mercedesul răsturnat se afla și conducătorul acestuia, un localnic de 22 de ani.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta documentele personale şi cele ale autoturismului implicat în evenimentul rutier, tânărul a declarat că nu este posesor de permis de conducere pentru nici  o categorie de vehicule, iar autoturismul îi aparţine, însă nu este înmatriculat în circulaţie.

De asemenea, întrucât acesta emana miros de alcool, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

Proprietarul autoturismului le-a mai povestit polițiștilor că în cursul zilei de duminică a adus automobilul din Belgia pe o platformă şi era curios să vadă cum merge.

În jurul orei 23.30, după ce a consumat băuturi alcoolice, s-a întâlnit cu o prietenă, căreia i-a propus să-l însoțească într-o plimbare.

Cei doi au parcurs aproximativ cinci km prin sat şi în momentul în care se întorceau spre casă, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar într-un final autoturismul s-a răsturnat.

În urma evenimentului rutier nimeni nu a suferit leziuni corporale.

Totuși, autoturismul a avariat gardul ce împrejmuia proprietatea unei localnic.

Polițiștii au efectuat verificările de rigoare în bazele de date şi au stabilit că bărbatul nu figurează cu permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar plăcuţa de înmatriculare figura ca fiind expirată, numărul fiind atribuit unui alt autovehicul.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”,  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul cu nr. fals de înmatriculare sau înregistrare” şi „distrugere din culpă”.


Intră acum și în grupul de