Studenții, cadrele didactice și reprezentanții mediului economic s-au reunit în cadrul a trei evenimente științifice la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management a USV


Intră acum și în grupul de

În data de 1 iulie, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management (FIM) din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) s-au desfășurat trei evenimente științifice.

Au avut loc simpozionului științific studențesc „Inginerie – Practică – Industrie”, ediția 2019; Workshop-ul Armonizarea învăţământului superior mecanic cu cerinţele angajatorilorși sesiunea de comunicări ştiinţifice ale studenţilor FIM „Cer-Stud”, ediţia 2019.

Într-un comunicat al Universității se precizează că scopul acestor evenimente a fost acela de a încuraja cercetarea ştiinţifică studenţească şi de a susţine schimbul de bune practici cu mediul economic, prin:

  • Cunoașterea de către potențialii angajatori a capacității studenţilor – viitori ingineri, de a dezvolta proiecte cu aplicabilitate practică sau cercetări relevante în domeniul ingineriei mecanice sau în domenii conexe.
  • Dezvoltarea colaborărilor dintre FIM si mediul economic, întărirea componentei de inovare a cercetărilor teoretice desfăşurate în mediul academic local.
  • Creşterea angajabilităţii absolvenţilor FIM.
  • Dezvoltarea capacităţii studenţilor de a expune public, în prezenţa potenţialilor angajatori, rezultatele studiilor şi cercetărilor proprii.

La aceste evenimente au participat cadre didactice din învăţământul universitar, reprezentanţi ai mediului economic şi studenţi de la toate programele de studii organizate de FIM. Dintre firmele cu activități în domeniul ingineriei mecanice sau domenii conexe ai căror reprezentanți au participat la evenimente, amintim: Delphi Technologies Iași, S.C. SIDEM S.R.L. Suceava, Symmetrica Tech Suceava, Electroalfa Botoşani, S.C. OLINT COM S.R.L. Rădăuţi, Trutzi Suceava şi SC URB RULMENTI SUCEAVA S.A.

Jurizarea Simpozionului științific studențesc „Inginerie – Practică – Industrie”, ediția 2019, a fost realizată exclusiv de specialiști din mediul economic. Astfel, premii sunt:

LOCUL I „Proiectarea tehnologiei de fabricație a unui reper din domeniul aeronautic pentru întreprinderea S.C. Aerostar Bacău S.A. (reper 03)”, autor Policiuc Ionuţ, de la programul de studii Tehnologia construcţiilor de maşini, FIM-USV;

LOCUL II „Stand funcțional pentru studiul cutiilor de viteză automate”, autor Lateș Sergiu-Alexandru, programul de studii Tehnologia construcţiilor de maşini FIM-USV;

LOCUL III „Celulă automatizată pentru poziționarea și sortarea pieselor cu manipulator electropneumatic și bandă transportoare”, autori Cosovan Sorin Beniamin şi Ungurean Petru, programul de studii Mecatronică FIM-USV.

De asemenea, au fost acordate și două mențiuni pentru „Proiectarea unui echipament pentru ascuțirea cuțitelor mașinilor de rindeluit”, autor Muntean Eusebiu, de la programul de studii Tehnologia construcţiilor de maşini FIM-USV, și „Stand pentru verificarea flacoanelor PET”, Gurău Bogdan, de la programul de studii Inginerie economică în domeniul mecanic, FIM-USV.


Intră acum și în grupul de