CSM Suceava a sesizat Sindicatul Național Sport și Tineret cu privire la condițiile inumane în sălile secției de box. FOTO


Intră acum și în grupul de

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) a fost sesizat cu privire la condițiile inumane și insalubre în care își desfășoară activitatea sportivii secției de box din cadrul CSM Suceava, anunță SNST printr-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că încă de la preluarea mandatului, actuala conducere a Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) a fost înștiințată de SNST despre situația de la CSM Suceava. Pe rând, liderul grupei și antrenorul de box din Suceava au cerut sprijin de la Ministrul Tineretului și Sportului, însă s-au ales doar cu promisiuni, fără rezultate.

SNST a organizat o întâlnire cu toți colegii, la Suceava, unde a aflat ca sunt multe alte nemulțumiri si deficiențe privind condițiile de muncă şi de antrenament, încălcarea unor drepturi, pontajul, lipsa premierilor, deficitul de personal şi multe altele.

De asemenea, Sindicatul afirmă că sportivii de la CSM Suceava ar putea fi pedepsiți de conducerea MTS.

Ca exemplu este menționat faptul că în 2018 boxerii de la CSM Suceava au obținut șapte titluri naționale, iar secția avea sportivi în toate loturile naționale. Mai mult ca atât, în 2019 CSM Suceava s-a îmbogățit și cu un vicecampion european. Cu toate acestea, sportivii nu au primit nici un fel de premieri anul acesta, deși MTS are, conform declarațiilor, buget dublu.

Reprezentanții ministerului sunt prea ocupați

În ședința comună a grupului de lucru a Ministerului și a SNST s-a spus că reprezentanții ministerului au prea mult de lucru si nu pot prelua toate problemele cu care au venit sindicaliștii, se mai arată în comunicat.

Totodată, sursa citată precizează că grupul de lucru constituit prin ordin al ministrului Tineretului si Sportului a fost convocat o singură dată în ultimele opt luni deși prevederea este ca astfel de întâlniri să fie organizate în fiecare lună.

Pe această cale, sindicaliștii solicită conducerii Ministerului să convoace de urgență grupul de lucru la care sa fie invitați și membrii de la CSM Suceava.

Totodată, SNST revine cu cererea de organizare a unei ședințe cu toți directorii din subordine, având în vedere că actuala conducere nu a organizat până acum o astfel de întâlnire.

Sindicaliștii accentuează că este nevoie de transparență privind bugetele acordate, iar Ministerul trebuie sa arate criteriile în baza cărora alocă banii și să publice bugetele acordate atât pentru unitățile subordonate cât și pentru federațiile sportive naționale.


Intră acum și în grupul de