Patru migranți din Algeria, Guineea și Sierra Leone, depistați de polițiștii de frontieră suceveni după ce au intrat ilegal în țară traversând frontiera verde. Doi dintre ei au vârste de 16 și 17 ani


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat și reținut în ultimele zile patru cetățeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina, iar miercuri cei patru au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, luni,  în jurul orei 00.10, un echipaj al poliției de frontieră a depistat şi reţinut la aproximativ 1.000 m de frontieră, pe direcţia localităţii Falcău, doi bărbați care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.

Din primele verificări a rezultat faptul că aceștia au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România prin zona de responsabilitate a Sectorului PF Brodina, au fost conduşi la sediul sectorului, unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că provin din Algeria şi au vârstele de 21 de ani, respectiv 26 de ani.

În aceeaşi zi, în jurul orei 10:20, polițiştii de frontieră au depistat şi reţinut lângă frontieră, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, un cetăţean străin, care nu știa limba română și nu își justifica prezența în zonă, iar din primele verificări a rezultat faptul că acesta a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, provine din Sierra Leone şi are vârsta de 16 de ani.

Autoritățile ucrainene au informat polițiștii de frontieră suceveni că în zona respectivă au reţinut alte două persoane de origine afroasiatică.

Sursa citată mai arată că marți dimineața, la ora 01:10, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat, a depistat şi reţinut la aproximativ 1000 m de frontieră, pe direcţia localităţii Straja, un cetăţean străin care nu-și justifica prezența în zonă.

Din primele verificări a rezultat faptul că a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România prin zona de responsabilitate a Sectorului P.F. Brodina.

  Acesta a fost dus la sediul sectorului, unde în urma cercetărilor s-a stabilit că este din Guineea şi are vârsta de 17 de ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei patru cetățeni străini au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.(N.B.)


Intră acum și în grupul de