Cursuri de prim ajutor organizate de ATOS la care au participat câteva zeci de persoane. Justinian Cojocar: E vital ca fiecare dintre noi să știe ce să facă în caz de urgență


Intră acum și în grupul de

Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” și Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) au organizat pentru tineri, dar  și pentru alte categorii un curs de prim ajutor.

Studenți de la Facultatea de Medicină din Iași, voluntari în cadrul Asociației „Caravana cu Medici”, au instruit pe cei 46 de participanți pentru a acorda primul ajutor în caz de urgență: stop cardio-respirator, pierderea stării de conștiență, hemoragii, luxații și entorse, arsuri și înec.

Foarte pregătiți, studenții au rămas impresionați de receptivitatea și implicarea tinerilor la curs.

Pe rând, participanții au venit și au simulat masajul cardiac și așezarea persoanei rănite în poziția laterală de siguranță.

Părintele Justinian Cojocar, coordonatorul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni, a declarat: „E vital ca fiecare dintre noi să știe ce să facă în caz de urgență. Ferească Dumnezeu de necaz! Bineînțeles că nădejdea ți-o pui în Dumnezeu, te rogi, dar dacă în momentele acelea scurte de urgență nu știi cum să acționezi, s-ar putea să ai mustrări de conștiință că ar fi trebuit să știi lucrurile acestea. Până vine ambulanța, până vin medicii și ajungi la spital, trec clipe  și viața omului se poate stinge ușor. De aceea trebuie să cunoaștem cum să acordăm primul ajutor celor de lângă noi aflați în dificultate. Putem salva vieți!

O altă acțiune mare a Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” și a Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), în parteneriat cu Asociația „Caravana cu Medici”, pe care dorim să o extindem și la alte localități, este consultarea gratuită a aproximativ o sută de copii din Poieni Solca, unde nu există medic de familie și nici medic stomatolog. Vor fi consultați stomatologic și vor fi învățați să se spele corect pe dinți. Periajul dinților trebuie făcut corect.

Avem voluntari foarte buni, se implică și sunt devotați. Vrem să facem lucruri minunate spre folosul oamenilor, cu ajutorul Bunului Dumnezeu.”

Toți tinerii care vor să se alăture Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni se pot înscrie la adresa de e-mail: [email protected]. Asociația are și pagina de Facebook: www.facebook.com/atos.suceava.


Intră acum și în grupul de