Un nou accident de muncă în județul Suceava. Un muncitor a căzut de la trei metri în timp ce pregătea montarea unui utilaj pentru un parc de distracții în Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Un muncitor necalificat a suferit un accident de muncă în centrul municipiului Rădăuți. Bărbatul de 32 ani participa la pregătirile pentru montarea unui utilaj parc distracții în parcarea centrală de pe str. Piața Unirii din localitate.

La un moment dat, bărbatul a urcat pe o scară înaltă de trei metri, s-a dezechilibrat și a căzut pe trotuarul din beton, lovindu-se în zona capului.

Incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 10:00. Muncitorul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți fiind diagnosticat cu „contuzie coloană cervicală, tasare vertebră, TCC”, urmând a fi transportat la Spitalul Județean Suceava pentru  examen de specialitate.

Bărbatul era angajat ca muncitor necalificat la o companie din Huși, județul Vaslui. Administratorul firmei a declarat că bărbatul era angajat cu contract de muncă, instructajul privind protecția muncii fiind semnat la zi.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „nerespectarea măsurilor legale de securitate, şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporala din culpă”.

NewsBucovina amintește că un alt accident de muncă a avut loc marți, pe un șantier de construcții din Vatra Dornei. Acolo, un muncitor a fost călcat de un utilaj de șantier tip „Dumper” în greutate de 2,2 tone.

Totodată, și luna trecută a avut loc un accident de muncă în județul Suceava. În acest caz, un muncitor fără echipament de protecție a căzut în gol de la cinci metri în timp ce efectua lucrări de renovare a unui imobil cu destinație de Cămin Cultural din comuna Vama.


Intră acum și în grupul de