În acest an, IŞJ are doar 366 posturi titularizabile


Intră acum și în grupul de

IŞJ Suceava are în acest an pentru mişcarea de personal, 1.688 de posturi în învăţământul preuniversitar sucevean, din care 1.025 complete, iar 663 incomplete. Adjunctul IŞJ Suceava, Daniel Hrenciuc a precizat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că din totalul posturilor complete, 866 sunt vacante, iar 159 rezervate, din cele vacante, 366 fiind titularizabile şi 496 netitularizabile.

Daniel Hrenciuc a oferit şi câteva exemple, astfel la educaţie fizică şi sport sunt 48 de posturi titularizabile, la educatoare sunt 41 de posturi şi la învăţători, 30, 23 de posturi sunt la învăţământ special, iar 20 de posturi sunt pentru discipline tehnice, câte 10 la religie şi artă. La istorie este titularizabil un singur post anul acesta, iar la engleză, 4.

Inspectorul general-adjunct Daniel Hrenciuc a declarat că perioada cuprinsă între 9 şi 23 aprilie se vor realiza înscrierile pentru pretransfer, fie prin restrângere de activitate sau în interes personal. Acesta a mai spus, că în principiu, „orice post cu o valabilitate de minim un an poate fi ocupat prin pretransfer, dar asta nu înseamnă că toţi care au ocupat un astfel de post trebuie să plece”.

„Nu s-a înţeles corect în şcoli şi nu e vina lor, metodologia nu a fost clară. Nu e neapărat să plece cei care au ocupat un post cu valabilitate de un an, dacă se pune problema unor restrângeri, toată lumea ar putea să plece. Din greşeală, unele şcoli au pus oamenii pe drumuri, mulţi profesori cu posturi de un an se aşteptau să plece”, a afirmat Daniel Hrenciuc, cu menţiunea că se aşteaptă ca MECI să emită ordonanţa de urgenţă prin care se permite dascălilor din mediul rural să se transfere la oraş, condiţia fiind ca acele cadre didactice să fi obţinut la titularizare minim 7, existând situaţii în care s-au realizat titularizări la sate chiar cu nota 5.

Aceasta este o noutate în privinţa mişcării de personal pe 2009, iar adjunctul IŞJ Suceava crede că vor fi multe solicitări de pretransfer de la ţară la oraş. „E firesc să fie aşa, pentru că ştiu foarte mulţi oameni valoroşi care predau la ţară şi care fac naveta de mulţi ani. Era practic o discriminare, fiindcă nici studiile şi nici conţinutul examenelor nu diferă pentru cei care merg la ţară sau la oraş. Se vor rezolva foarte multe situaţii şi toate sunt în interesul învăţământului”, a spus Daniel Hrenciuc. Acesta a mai adăugat că restrângerile de activitate se vor rezolva în şedinţe publice din 5-6 mai şi a recomandat celor care au punctaj mai mic, aflaţi în această situaţie, să facă cerere şi pentru pretransfer, ca să nu rămână fără post.


Intră acum și în grupul de