Gospodărie incendiată la Vadu Moldovei după ce proprietarul a vrut să elimine, cu foc, păduchii de găină din șopron


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din satul Dumbrăvița din comuna Vadu Moldovei a fost afectată, sâmbătă, de un incendiu, după ce proprietarul a dorit să elimine cu foc, păduchii de găină din șopron.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Moldovei, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Dumbrăvița.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat un șopron din lemn, iar flăcările se manifestau și la acoperișul casei de locuit, dar și la cel al unei anexe. De asemenea, exista pericolul de propagare a focului la întreaga gospodărie.

În incendiu au ars șopronul pe o suprafață de aproximativ 50 mp, acoperișul casei de locuit pe 80 mp, acoperișul anexei pe 30 mp, tâmplăria din lemn de la casă, aparate electronice și electrocasnice și altele și s-au degradat pereții locuinței.

Potrivit ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spații închise, respctiv faptul că proprietarul a folosit focul deschis în șopronul în care își ținea păsările de curte, pentru eliminarea păduchilor de găină, iar flacăra a aprins plante furajere, iar focul s-a propagat la întreaga construcție din lemn, ulterior și la acoperișul celorlalte două clădiri afectate.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat o parte din casa de locuit și restul anexelor gospodărești, cu bunurile aferente, precizează ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de