Doi șoferi băuți și fără permis prinși de polițiștii suceveni. Unul a fost imobilizat, iar altul a fost introdus în arest


Intră acum și în grupul de

În cursul zile de duminică polițiștii suceveni au depistat doi șoferi care s-au urcat băuți la volan și nu aveau permis de conducere.

Astfel, noaptea, la intrarea în comuna Calafindești polițiștii au oprit pentru control un autoturismul Opel, condus de un bărbat (42 ani) din Siret.

Verificând identitatea bărbatului, polițiștii au constatat că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie. Totodată, întrucât  emana halenă alcoolică i s-a solicitat să efectueze testul cu aparatul alcooltest, dar a refuzat.

În aceste condiții, bărbatul fost condus la Spitalul orășenesc Siret în vederea prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Și de această dată, șoferul a refuzat să i se preleveze mostre biologice, refuzând, totodată, să semneze vreun document întocmit de cadrele medicale sau de către polițiști.

În urma probatoriului administrat în cauză s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a suspectului, iar a fost transportat la IPJ Suceava – CRAP, conform ordonanței de reținere.

De asemenea, astăzi acesta va fi prezentat la unitatea de parchet urmând să se dispună măsura controlului judiciar față de acesta.

Barbatul este cercetat pentru ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și  „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Un alt caz a avut loc spre seară, în municipiul Suceava. Un echipaj de poliție în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza cartierului Burdujeni, a observat un motociclu ce nu avea montate plăcuțe de înmatriculare, care se deplasa pe trotuarul de pe partea dreaptă a drumului din direcția str. Jean Bart către str. Gheorghe Doja.

Conducătorul a ignorat semnalele acustice și luminoase ale polițiștilor și a continuat să înainteze, iar polițiștii au trecut la urmărirea acestuia. Ajuns în dreptul unui imobilul conducătorul motociclului a coborât și a încercat să fugă, fiind prins și imobilizat.

Conducătorul motociclului a fost identificat ca fiind un tânăr de 25 ani din Mitocu Dragomirnei.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat rezultând o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe lângă asta, s-a constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, iar motociclul nu este înmatriculat și nu are nici un document de proveniență.


Intră acum și în grupul de