În preajma sărbătorilor pascale, inspectorii DSP şi DSV înteţesc acţiunile de control


Intră acum și în grupul de

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava anunţă că în perioada următoare, dată fiind apropierea sărbătorilor pascale, îşi vor intensifica controalele în unităţile de primire turistică – hoteluri, moteluri, pensiuni – mai ales dacă organizează mese festive, dar şi calitatea serviciilor din unităţile de alimentaţie publică alimentare. Inspectorii vor verifica pe toată perioada lunii aprilie, până la Sărbătorile de Paşte, modul de producţie, condiţiile igienico-sanitare de depozitare şi transport a produselor specifice perioadei de sărbători pascale, dar şi documentele de provenienţă în cazul apariţiei neclarităţilor.

Ludovic Abiţei, şeful Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul DSP Suceava a precizat că, în această perioadă, când e aglomeraţie şi sunt solicitări, mulţi încearcă să scape de marfa uitată prin magazine şi frigidere. „Vom urmări cu mare atenţie comercianţii de produse tradiţionale de Paşte, îndeosebi carne de miel, ouă şi vopsele”, a spus Ludovic Abiţei.

Acesta a menţionat că cei ce vor fi găsiţi în neregulă riscă amenzi de la 500 la 800 lei şi confiscarea mărfii. Acţiunile de control se vor desfăşura împreună cu medicii de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).


Intră acum și în grupul de