Într-o singură noapte s-au înregistrat două cazuri în care șoferii băuți au încercat să fugă de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

În noaptea de luni, în județul Suceava, au fost înregistrate două cazuri în care șoferii urcați băuți la volan nu s-au conformat cerințelor polițiștilor și au încercat să fugă, astfel polițiștii fiind nevoiți să recurgă la imobilizarea și încătușarea acestora.

Astfel, în jurul orei 00:30, în comuna Pojorâta, polițiștii au oprit un autoturism, ce se deplasa cu defecțiuni la sistemul de iluminare partea stângă față.

Mașina era condusă de un localnic de 44 de ani, care emana miros de alcool, avea un echilibru precar și limbaj incoerent, iar la coborâre din autoturism încercat să fugă.

Astfel, polițiștii au folosit mijloacele din dotare și l-au încătușat pe bărbat. Ulterior i s-a solicitat  să se supună testării cu aparatul etilotest însă a refuzat procedura.

Întrucât a refuzat să prezinte pentru control documentele personale, respectiv permisul de conducere și cartea de identitate, în prezența unui martor asistent s-a efectuat un control în autoturism și s-a identificat într-un portofel de culoare negru cartea de identitate și permisul de conducere.

Având în vedere situația prezentată conducătorul auto a fost sancționat. Apoi, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, bărbatul a refuzat și recoltarea în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În aceeași noapte, în jurul orei 02:15, pe strada Calea Cernăuți din Vicovu de Sus, polițiștii au semnalat unui autoturism marca Toyota să se oprească, însă acesta nu s-a conformat cerinței.

Prin urmare, polițiștii au purces la interceptarea şi oprirea autoturismului, prin punerea în funcțiune a semnalelor luminoase și acustice ale autospecialei.

La observarea echipajului de poliție conducătorul autoturismului a virat brusc stânga, într-o parcare din zonă. Conducătorul auto, fiind într-o stare vădită de ebrietate, a refuzat să prezinte documentele personale și ale autoturismului, totodată acesta nu a respectat indicațiile polițistului rutier de a coborî din autoturism, fapt pentru care s-a procedat la imobilizarea acestuia și conducerea sa la sediul Poliției Orașului Vicovu de Sus.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui localnic de 32 ani. Întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest din dotare, rezultând valoarea de 1,04 mg/l alcool în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.


Intră acum și în grupul de