La USV are loc pregătirea elevilor care vor participa la Olimpiadele Internaționale de Astronomie și Astrofizică


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava are loc pregătirea loturilor de juniori și seniori care vor reprezenta România la Olimpiadele Internaționale de Astronomie, se arată într-un comunicat al universității sucevene.

Loturile României, formate din șase elevi la juniori și zece elevi la seniori, vor fi pregătite la USV în perioada 5-15 iulie. Elevii vor fi instruiți de cadre didactive invitate din țară, dar și de profesorii din Suceava. Totodată, pegătirea este făcută în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Societatea Științifică Cygnus.

Acești tineri vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Astronomie, ce se va desfășura în perioada 18-27 octombrie 2019 la Piatra Neamț și Olimpiada de Astronomie și Astrofizică, programată pentru 2-10 august 2019, la Balaton, Ungaria.

Cazarea și masa, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, sunt asigurate de Colegiul de Informatică „Spiru Haret” din Suceava.

Programul de pregătire a elevilor constă în activități de predare, rezolvare de probleme, ce au loc în Amfiteatrul „Dimitrie Leonida” din corpul D al USV, lecții de planetariu, desfășurate la Observatorul Astronomic și Planetariul USV,  și observații astronomice de noapte, pe platoul de la Mănăstirea Dragomirna.


Intră acum și în grupul de