Au fost publicate rezultatele repartizării în liceele din județul Suceava – 241 de elevi asteaptă însă repartiția a doua


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educației a publicat astăzi listele cu absolvenții claselor a VIII-a, care au fost admiși în licee.

Astfel, 4614 de elevi suceveni au fost admiși în liceele din județ. Numărul total de elevi care au aplicat pentru admitere a fost de 4855. Prin urmare, 241 de candidați nu au fost admiși în primul tur.

Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”

Potrivit datelor Ministerului Educației, șapte elevi suceveni au intrat în licee cu media de admitere 10.00.

Patru dintre ei au fost admiși la instituțiile de învățământ din municipiul Suceava, respectiv Colegiile Naționale „Ștefan Cel Mare” și „Petru Rareș”.

Totodată, potrivit sursei citate, alți 30 de elevi suceveni au participat la concurs având media de admitere 9.90 și mai mult. În total, 617 elevi din județul Suceava au avut media de admitere 9.00 și mai mult.

Elevii suceveni au avut de ales între 269 de unități de învățământ, respectiv licee, colegii.

La nivelul județului au mai rămas 146 de locuri libere în instituțiile de învățământ din județ, printre ele și un loc la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, la profil umanist.

Totodată, potrivit statisticilor, cele mai multe locuri la liceele din mediul urban din județul Suceava au fost oferite la profilul real (1428), urmat de cel umanist (1092). Liceele din mediul urban de filieră tehnologică au rămas în urmă, cu 938 de locuri la profil servicii, 686 – profil tehnic și 448 – profil resurse naturale și protecția mediului.

În mediul rural, cele mai multe locuri la nivel liceal au fost la instituții de învățământ de filieră tehnologică, și anume 56 de locuri la profil tehnic, urmat de celelalte profile, cu 28 de locuri fiecare.


Intră acum și în grupul de