Doi migranți din Madagascar și Congo, opriți la Falcău de polițiștii de frontieră suceveni

 Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat și reținut doi cetățeni din Madagascar și Congo care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile ucrainene în baza acordului de readmisie, pentru continuarea cercetărilor.

Astfel, în cursul zilei de joi, în jurul orei 11.00, un echipaj al poliției de frontieră a depistat în apropierea frontierei pe direcția localității Falcău  doi cetățeni străini care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul țării.

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective au vârste de 21 ani şi 25 de ani, şi provin din Madagascar și Kongo.

Aceștia au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o ţară din vestul Europei.

În acest caz se fac cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale cei doi bărbați au fost predați autorităților competente conform procedurilor legale în vigoare. (N.B.)