FOTO. O asociație civică din Rădăuți solicită autorităților locale relocarea locatarului unei locuințe sociale aflată într-o stare deplorabilă


Intră acum și în grupul de

O locuință socială din Rădăuți, amplasată într-o veche clădire evreiască din centrul orașului se află în stare avansată de degradare, fără apă curentă, fără grup sanitar, canalizare și fără racord la încălzirea orașului. Și cu toate acestea ea este locuită de un pensionar care își pune zilnic viața în pericol.

În aceste condiții locuiește un rădăuțean de 68 de ani, Gheorghe Cîrdei, pensionat pe caz de boală cu un venit lunar de 780 lei. Din această sumă, 130 de lei sunt plătiți pentru chiria locuinței, cu toate că legea prevede că nivelul chiriei nu va depăși 10% din venitul net lunar.

Tot prin lege, bătrânul are dreptul la o locuință, în urma retrocedării imobilului în care acesta trăia.

Luca Ciubotaru, președinte al Asociației „Rădăuțiul civic” a făcut un apel către autoritățile locale sperând ca actuala conducere a Primăriei Rădăuți avându-l în frunte pe primarul PSD Nistor Tătar, să găsească o soluție.

“Ceea ce putem noi, ca asociație civică este să aducem la cunoștință această situație, sperând că autoritățile vor lua măsuri urgente. Acea clădire este un pericol public nu doar pentru domnul Cârdei, ci chiar pentru trecători,” a precizat Luca Ciubotaru.

Asociației „Rădăuțiul civic” a documentat povestea rădăuțeanului și a făcut mai multe apeluri la autoritățile locale, solicitând ca bătrânului să-i se ofere o alternativă. Aceste solicitări, deocamdată, nu au fost încununate cu succes.


Intră acum și în grupul de