Imprudența șoferilor suceveni a condus la două accidente, la Putna și Fălticeni

În data de 18 iulie au avut loc două accidente, unul la Putna și altul la Fălticeni, în care șoferii s-au ciocnit din cauza că nu au păstrat distanțe suficiente.

Astfel, în jurul orei 14:00, o șoferiță de 20 de ani din Putna, circulând prin localitate, nu s-a asigurat corespunzător la depășirea unui autovehicul oprit pe dreapta părții carosabile și nu a păstrat o distanță suficientă față de acesta, intrând în coliziune față-spate.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere de 13 ani, care a fost transportată la Spitalul mun. Rădăuți pentru îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care l-i s-au recoltat probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Mai târziu, în jurul orei 16:30, un sucevean de 47 de ani, în timp ce conducea pe str. Sucevei din mun. Fălticeni, nu a păstrat o distanță regulamentară în mers față de mașina care circula în fața sa, pe aceeași direcție de mers, iar din impact a fost proiectat în spatele autoturismului unui alt autoturism.

Evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare, iar șoferul sucevean a fost sancționat contravențional cu o amendă de 580 lei.

La fața locului nu a fost solicitată ambulanță, persoanele implicate prezentându-se la sediul poliției pentru întocmirea documentelor de constatare. Toți cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

S-a stabilit ulterior că în urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui șofer implicat în accident, care a primit îngrijiri medicale la Spitalul Județean Suceava.