Un bărbat din Cajvana, căutat pentru încălcarea ordinul de protecție, a fost prins băut la volan și plasat sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 41 de ani din Cajvana a fost plasat sub controlului judiciar după ce a comis mai multe fapte penale în aceeași zi.

Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, soția bărbatului a sesizat poliția că sâmbătă seara, bărbatul s-a ivit la locul ei de muncă unde a amenințat-o cu acte de violență dacă nu își va retrage plângerea formulată împotriva sa, încălcând ordinul de protecție emis de Judecătoria Rădăuți.

Până la sosirea poliției, bărbatul a părăsit locul faptei, însă a fost identificat la scurt timp pe un drum comunal neclasificat, în proximitatea locuinţei soției, în timp ce conducea un moped neînregistrat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ziua următoare,suspectul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi care, în baza probatoriului administrat a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acesta şi totodată, luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea hotărârii judecătorești”, „amenințare”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arest la C.R.A.P. Suceava.


Intră acum și în grupul de