Incendiu în localitatea Fântâna Mare, într-o casă locuită de persoane fără adăpost

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de luni spre marți, la o gospodărie din comuna Fântâna Mare.

Pompierii au fost alertați la ora 22:30. Astfel, la fața locului au intervenit Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Vadu Moldovei, Cornu Luncii și Baia, ajutați de șapte autospeciale.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o casă de locuit și acoperișul altei locuințe din imediata vecinătate, construcții din lemn și lut, din aceeași gospodărie, cu pericol de propagare la proprietățile învecinate.

Gospodăria afectată de foc nu era locuită, iar în case nu se aflau bunuri materiale, din declarațiile martorilor clădirile fiind folosite de

persoane fără adăpost.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc deschis în spații închise făcut pentru încălzire de persoane fără adăpost.

Incendiul a fost lichidat la ora 0:40.

Au ars una dintre casele de locuit, în totalitate, și acoperișul celei de-a doua, pe o suprafață totală de aproximativ 120 mp.

În urma incendiului nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei afectate la acoperiș, dar și gospodăriile învecinate, cu bunurile aferente.