Urmărire în trafic a unui tânăr băut și fără permis. După patru kilometri, șoferul a abandonat mașina și a încercat să fugă în pădure


Intră acum și în grupul de

Polițiștii vicoveni au fost nevoiți să urmărească în trafic un tânăr care a ignorat semnalele regulamentare de oprire, efectuate de polițiști în timp ce acționau pe DJ 209G din comuna Ulma.

Astfel, marți, după miezul nopții, polițiștii au observat un autoturism înmatriculat în străinătate. După ce șoferul nu a oprit la semnele polițiștilor, aceștia au purces la urmărirea lui cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție.

Imagine ilustrativă

Urmărirea a continuat pe o distanță de aproximativ patru kilometri, până la drumul forestier „Gigolea”, unde, conducătorul auto a coborât din autoturism și a încercat să se sustragă controlului, însă a fost prins și imobilizat de polițiști.

Șoferul a fost identificat, acesta fiind un tânăr de 25 de ani din comuna Ulma.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de