De Ziua Poliției de Frontieră Române trei polițiști suceveni au fost avansați în grad


Intră acum și în grupul de

În data de 24 iulie este marcată Ziua Poliției de Frontieră Române. Exact în această dată, acum 155 de ani, regimentele de frontieră a Țării Românești și a Moldovei au fost comasate. Astfel, Poliția de Frontieră Română aniversează 155 ani de existență instituțională.

Ziua de 24 iulie este un simbol în viața polițiștilor de frontieră. Este momentul în care cele două regimente ale Moldovei și Ţării Româneşti, cu atribuții la frontiere, s-au unificat”, afirmă Comisarul șef de poliție de frontieră Ilie Poroch Serițan, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

Ca în fiecare an, în data de 24 iulie, instituția noastră îşi aniversează ziua instituțională, recunoscându-și şi cinstindu-și astfel înaintașii, pentru eroismul şi devotamentul lor faţă de țară și poporul român. Această zi de sărbătoare, reprezintă un prilej pentru a fi recompensate acțiunile desfășurate de proprii lucrători, în îndeplinirea atribuțiilor specifice la frontiera României”, precizează sursa citată.

Cu acest prilej, 16 polițiști de frontieră au fost avansați în gradul profesional următor, înainte de termen, pentru merite excepționale în atingerea unor obiective în activitatea profesională.

Din cei 16 polițiști de frontieră avansați, trei sunt suceveni. Unul dintre ei este ofițer al poliției de frontieră și ceilalți doi sunt agenți de poliție de frontieră.


Intră acum și în grupul de