Peste 4000 de candidați au aplicat la USV în prima etapă de admitere


Intră acum și în grupul de

Prima sesiune de admitere la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, care a început în 15 iulie 2019, s-a încheiat, marți, 23 iulie, atât pentru candidații cetățeni români, cât și pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini, anunță instituția academică suceveană.

Candidații au avut ocazia să se înscrie pentru programele de studiu oferite de cele zece facultăți ale USV (licență – învățământ la zi și la distanță, masterat și conversie profesională).

În această sesiune de admitere, oferta educațională a universității a atras un total de 2524 de candidați cetățeni români pentru programele de licență și conversie profesională, respectiv 908 pentru programele de masterat. Totodată, au fost prelucrate 627 de dosare de înscriere depuse de români de pretutindeni și cetățeni străini.

În această rundă de înscrieri, programele de licență și conversie profesională au cumulat un număr de 3924 de opțiuni pentru cele 1180 de locuri bugetate și 1735 de locuri cu taxă scoase la concurs. Programele de masterat au cumulat 1614 opțiuni pentru cele 650 de locuri bugetate și 640 de locuri cu taxă scoase la concurs.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava mizează pe o bună dinamică a înmatriculărilor, care au început de miercuri, 24 iulie, și se vor derula până pe 30 iulie (fără ziua de duminică), urmând ca în data de 31 iulie să fie publicate rezultatele finale.

Pentru a fi admiși, candidații înscriși au obligația să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Studentul care figurează pe un loc cu taxă și se înmatriculează are șansa obținerii unui loc bugetat, având în vedere că unii dintre colegii lui care sunt plasați pe un loc superior au fost admiși și la alte programe de studiu din USV sau la alte universități, fapt care generează modificări în ierarhie.

De asemenea, evidențiem faptul că studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat (fără taxă) grație rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studii. Menționăm că lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute.

Reamintim că a doua sesiune de admitere la USV va avea loc între 9-14/16 septembrie (fără ziua de  duminică). Informații legate de admiterea la USV, actualizate în timp real, sunt disponibile aici.


Intră acum și în grupul de