De sărbătorile pascale vor fi asigurate serviciile de urgenţă


Intră acum și în grupul de

Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, dar şi a zilei de 1 Mai, Ministerul Sănătăţii solicită luarea unor măsuri privind asigurarea activităţii de urgenţă în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. Mai exact, măsurile presupun asigurarea serviciului de urgenţă, a ambulanţelor şi a permanenţei, aceasta din urmă la Suceava neexistând. „S-a cerut un program de permanenţă la sediul instituţiei pentru personalul executiv, iar pentru cei din conducere, la domiciliu. Le-am răspuns că la Suceava, la conducere este doar o singură persoană, pe 4 posturi, adică eu şi directorul economic, ce nu are competenţe medicale, ceilalţi neavând numiri pe post. Cât priveşte personalul executiv, noi avem personalul de pază care oricum anunţă în cazul în care apare vreo urgenţă sau vreo problemă, aşa că nu are rost să mai aduc un om de acasă. Am anunţat ministerul de această situaţie şi aştept să văd ce răspuns primesc”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.

Acesta a precizat că a trimis deja adrese ambulanţei, spitalelor din judeţ, adrese privind organizarea gărzilor şi asigurarea medicamentelor. „S-a solicitat organizarea serviciilor, a celor de permanenţă şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Să fie pregătite cu medicamente şi materiale sanitare pentru asigurarea tuturor urgenţelor. Serviciului de Ambulanţă s-a cerut să folosească parcul auto exclusiv pentru urgenţe. Deşi în anii precedenţi nu se trimiteau adrese de la minister, aceste lucruri sunt fireşti, fiindcă activitatea medicală e cu foc continuu şi noi trebuie să fim pregătiţi”, a spus Alexandru Lăzăreanu.

De sfintele sărbători de Paşte şi de 1 Mai, funcţionează non-stop serviciile de urgenţă şi liniile de gardă din spitale, Serviciul Judeţean de Ambulanţă cu toate substaţiile din judeţ, iar pentru urgenţele stomatologice, cabinetul de la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava. În judeţ nu funcţionează niciun centru de permanenţă, astfel că nu va exista acest serviciu în perioada menţionată.


Intră acum și în grupul de