Alte zece locuri de joacă vor fi modernizate în acest an în municipiul Suceava. Marian Andronache: Ne preocupă în mod special să amenajăm locuri de joacă moderne și sigure pentru recreerea copiilor


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul PMP al Sucevei, Marian Andronache, a anunțat, vineri că în acest an vor mai fi modernizate 10 locuri de joacă din municipiu cu o suprafață totală de 1372 de metri pătrați, iar alte 25 anul viitor.

„După recepția celui mai mare spațiu de joacă din municipiul Suceava, situat pe strada Amurgului din cartierul Burdujeni continuăm cu modernizarea a încă zece locuri de joacă pentru care, în perioada următoare, se va întocmi un studiu de fezabilitate”, a declarat Marian Andronache pentru News Bucovina.

Astfel, vor fi modernizate locurile de joacă de pe strada Luceafărului nr. 8 de la blocul E 50 cu o suprafață de 195 de mp, de pe strada Tipografiei nr. 2, de la blocul C1 scara C, în suprafață de 100 mp, de pe strada Păcii nr. 11 de la blocul 134, în suprafață de 100 de mp, de pe strada Mărăști, nr. 12, bloc T2 scara B în suprafață de 100 de mp, de pe strada Victoriei, nr. 17, bloc E 13, scara A, în suprafață de 340 de mp, de pe Bulevardul George Enescu, bloc T 53 scara 1 (blocul Vapor), în suprafață de 42 de mp, de pe strada Viitorului nr. 6, bloc 174 scara A, în suprafață de 100 de mp, Bulevardul George Enescu, nr. 18, bloc E 65, scara A, cu o suprafață de 195 de mp, pe Aleea Nucului nr. 20 scara A (creșă) în suprafață de 100 mp și pe strada Mihai Viteazu nr. 31, scara A, în suprafață de 100 de mp.  

El a menționat că, în prezent, în municipiu există 79 de locuri de joacă din care 44 au fost modernizate, 32 dintre acestea fiind dotate cu suprafață de contact cauciucată, iar 12 au sort ca suprafață de contact. „Sper ca până la sfârșitul anului să montăm suprafață de contact cauciucată și la aceste 12 locuri de joacă”, a spus Andronache.

El a mai arătat că după modernizarea a încă 10 locuri de joacă în cursul anului 2019, în anul 2020 vor mai rămâne de modernizat 25 de locuri de joacă din municipiu.

Totodată, viceprimarul a precizat că, în paralel, în luna august, se încep reparațiile la locurile de joacă unde sunt defecțiuni.

„Din punctul meu de vedere sunt absolut necesare pentru recreerea copiilor și siguranța lor trebuie să fie pe primul loc în atenția administrației locale”, a spus Marian Andronache. (T.B.)


Intră acum și în grupul de