Întârzieri de 136.197 minute alte trenurilor în Gara Suceava în ultimii doi ani. Media zilnică a întârzierilor este de peste trei ore


Intră acum și în grupul de

Un informatician român stabilit în Belgia a dezvoltat o aplicație care, printre altele, oferă informații despre întârzierile trenurilor în 30 de gări importante, informează clubferoviar.ro

Potrivit sursei citate, acesta a dezvoltat o aplicație dedicată celor care călătoresc cu trenul, respectiv mytrain.ro.

Aplicația oferă și informații privind întârzierile trenurilor în 30 de gări selectate de informatician.

În ceea ce privește Gara Suceava, în ultimii doi ani trenurile au avut întârzieri cumulate de 136.197 de minute, adică circa 87 de zile, cu o medie de 187 de minute pe zi, ceea ce înseamnă trei ore și șapte minute.

Reamintim că numai trenui București-Vatra Dornei și retur a avut în iunie-noiembrie 2018 întârzieri de peste 5000 de minute potrivit unui răspuns al Ministerului Transporturilor după o interpelare a lui Cătălin Nechifor.

În ceea ce privește întreaga țară, informațiile de pe aplicație valabile pentru perioada 1 august 2017 – 29 iulie 2018 arată că trenurile din România au avut în cele 30 de gări luate în calcul nu mai puțin de 5,15 milioane minute întârziere, respectiv 3.580 de zile. Adică, un tren care ar fi avut același parcurs tren-kilometru cu suma tuturor trenurilor aflate în circulație în perioada menționată ar fi întârziat 9,8 ani.

Trebuie menționat că potrivit statisticilor CFR Călători, în 2018 trenurile au întârziat 4,5 milioane de minute, ceea ce înseamnă că peste 50% din întâzieri revin trenurilor care trec prin cele 30 de gări principale.(N.B.)


Intră acum și în grupul de