Premiile I şi II, pentru doi elevi suceveni, la Olimpiada naţională de biologie


Intră acum și în grupul de

De la etapa naţională a Olimpiadei de biologie desfăşurată la Braşov, în perioada 12-17 aprilie 2009, doi elevi suceveni s-au întors cu premiile I şi II. La Olimpiada naţională de biologie participă elevii de clasa a VII-a (începând cu 2009 inclusiv la etapa naţională) şi cei de liceu (clasele IX-XII).

Judeţul Suceava a fost reprezentat de un lot format din cinci elevi, cu premiul I întorcându-se eleva Anamaria Gavrilovici, clasa a VII-a, de la Şcoala cu clasele I-VIII Bosanci, profesor îndrumător Marcela Horga. Eleva confirmă astfel rezultatele de excepţie obţinute la etapele inferioare ale olimpiadei de biologie (locală şi judeţeană), obţinând la proba teoretică a etapei naţionale 100 de puncte (nota 10), cel mai mare punctaj din concurs.

Cu premiul II s-a întors elevul Aristide Grigore Gafencu, calsa a IX-a de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, profesor îndrumător Carmencita Obreja. Elevul, pasionat de biologie, a mai obţinut rezultate la concursuri şcolare: premiul I judeţean la Olimpiada de biologie în martie 2007, participare la etapa naţională a Olimpiadei „Ştiinţe pentru Juniori” în august 2007.

Pregătirea lotului care a reprezentat judeţul Suceava la Olimpiada Naţională de Biologie s-a realizat la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, prestigioasa instituţie punând la dispoziţie resurse materiale şi umane.


Intră acum și în grupul de