Mai mulți șoferi fără permis prinși în județul Suceava. Doi au comis accidente soldate cu răniți, iar al treilea a încercat să fugă de polițiști


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri, polițiștii suceveni au identificat în trafic mai mulți șoferi care s-au urcat la volan deși nu aveau permise de conducere. Doi dintre ei au comis accidente rutiere din care au rezultat rănirea a doi copii, iar un tânăr a încercat să fugă de polițiști, dar a fost prins și arestat.

Astfel, la ora 02:00, pe traseul Fălticeni – Baia un șofer de 31 de ani a pierdut controlul autoturismului și a intrat în șanț. Scena s-a derulat sub ochii unei patrule a poliției care se deplasa la o distanță de aproximativ 150 de metri în spatele mașinii în cauză.

Solicitând conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, acesta a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere și cartea de identitate, motiv pentru care s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date ale Poliției Române, stabilind că bărbatul din com. Baia nu posedă permis de conducere.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere fără permis” și  „conducere sub influența alcoolului”.

Apoi, în jurul orei 08:30, un șofer de 47 de ani din comuna Arbore, în timp ce conducea pe un sector de drum umed din localitatea de reședință a frânat și a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe acostamentul din partea stângă a carosabilului și a lovit un copac.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a trei persoane, respectiv conducătorului auto și doi copii, de 13 și 16 ani, pasageri în autoturism.

Au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a constatat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Pe lângă asta, autoturismul avea RCA expirată, fapt pentru care bărbatul a fost sancționat.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducere fără permis”.

În aceeași zi, la ora amiezii, polițiștii au depistat în trafic un autoturism, care acum câteva zile nu a oprit la semnalele polițiștilor, reușind să fugă.

Autoturismul a fost identificat în drum spre mun. Câmpulung Moldovenesc. O patrulă de ordine publică de pe raza municipiului a încercat oprirea acestuia în trafic, pe str. Calea Bucovinei și întrucât conducătorul acestuia nu s-a conformat, s-a trecut la urmărirea autoturismului spre comuna Sadova. În același timp, o altă patrulă s-a deplasat în întâmpinarea autoturismului urmărit, din direcția opusă.

La scurt timp, polițiștii au reușit blocarea autovehiculului urmărit pe raza municipiului.

Apoi, conducătorul auto fiind identificat în persoana lui unui tânăr de 19 ani din com. Grănicești, care a fost condus la sediul în vederea continuării cercetărilor.

În urma interogării bazelor de date ale Poliţiei Române s-a stabilit că tânărul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a mai fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de conducătorul auto sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar prin ordonanţa din aceeași zi, s-a dispus faţă de acesta măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, suspectul fiind introdus în CRAP al Suceava.

S-a luat legătura cu procurorul de caz care a apreciat că nu se impune luarea vreunei măsuri preventive în continuare, astfel, suspectul urmează a fi pus în libertate la expirarea ordonanţei de reținere.

Spre seară, în jurul orei 20:00, pe strada Calea Cernăuți din oraşul Vicovu de Sus a fost oprit pentru control un moped care nu avea aplicat numărul de înregistrare. Vehiculul era condus de un localnic de 24 de ani, care totodată nu avea permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”. De asemenea, s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului mopedului cu amendă în valoare de 870 lei pentru că nu avea aplicat numărul de înregistrare.


Intră acum și în grupul de