Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a inițiat o colaborare cu Teatrul Dramatic din Cernăuți. Actorii suceveni vor organiza un turneu în Ucraina

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a inițiat o colaborare cu Teatrul Dramatic „Olga Kobileanska” din Cernăuți, organizând astfel primul turneu internațional al Stagiunii 2019-2020.

Pe 26 septembrie actorii suceveni vor juca, pentru comunitatea românească dar nu numai, pe scena teatrului cernăuțean, spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, în regia lui Alexandru Grecu.

Acesta va fi doar primul pas al colaborării dintre cele două instituții teatrale, care presupune un schimb de spectacole și o intensificare a relațiilor culturale dintre cele două regiuni. 

În acest scop, reprezentanți ai Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava s-au aflat joi, 8 august, la Cernăuți.

Din delegația română au făcut parte dramaturgul Matei Vișniec, director general TMMVS Carmen Veronica Steiciuc, director general adjunct al TMMVS Alina Mihaescu, consilier local și președinte al Comisiei pentru cultură din cadrul CL Suceava Angela Zaporojanu și regizorul Sandu Grecu.

De asemenea, au fost prezenți regizorul Radu Ghilaș și scenograful Sebastian Ratiu, doi artiști români care montează chiar în aceste zile la teatrul din Cernăuți spectacolul „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” de Matei Vișniec.

Delegația românească, însoțită de conducerea Teatrului Dramatic Dramatic „Olga Kobileanska” Cernăuți, a fost primită și la Consulatul General al României la Cernăuți, de către consulul general Irina Loredana Stănculescu.